Vegyesfõzelék lenmaggal
sponsored links
Van úgy, hogy az ember lánya megkíván valami finomat, én a fõzelékekkel vagyok így.
Ma egy igazi tavaszias zsenge-gyenge fõzelékre vágytam.
Karalábé volt itthon, színesítésnek adtam hozzá egy répát, na meg a nagyobb tartalom kedvéért egy pár darab újkrumplit.
A tavalyi (földbe hagyott) petrezselyemzöld olyan szép, már lassan felmagzik a kertben, így mostanság szinte mindenbe teszek.
Ide persze kötelezõen, mert így lesz friss, üde ízû.
A lenmagot már csak grátisznak tettem rá, az engem érintõ gyógyhatása miatt.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb de még zsenge karalábé
- 1 nagy sárgarépa
- 3 db újkrumpli
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- só
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 1,5 ek liszt
- csipet cukor
- 1 ek olaj
- lenmag
- párizsi, kolbász bármilyen felvágott
Elkészítése:
A zöldségeket meghámoztam, daraboltam, pici olajon pirítottam pár percig, majd felöntöttem vízzel és sóval puhára fõztem.
Behabartam tejföllel, hozzáadtam egy nagy csokor aprított petrezselyemzöldet.
1evõkanál rizsolajon megpirítottam egy evõkanál lenmagot és 3-4 szelet párizsit, 1-2 kolbászkarikát (Apának).
A feltétet rátettem a fõzelékre és megszórtam a lenmaggal.
A lenmag gyógyhatásáról ITT olvashatsz.