Vegyesfõzelék lenmaggal

2014-05-13

sponsored links


Van úgy, hogy az ember lánya megkíván valami finomat, én a fõzelékekkel vagyok így.
Ma egy igazi tavaszias zsenge-gyenge fõzelékre vágytam.
Karalábé volt itthon, színesítésnek adtam hozzá egy répát, na meg a nagyobb tartalom kedvéért egy pár darab újkrumplit.
A tavalyi (földbe hagyott) petrezselyemzöld olyan szép, már lassan felmagzik a kertben, így mostanság szinte mindenbe teszek.
Ide persze kötelezõen, mert így lesz friss, üde ízû.
A lenmagot már csak grátisznak tettem rá, az engem érintõ gyógyhatása miatt.



Hozzávalók:
  • 2 nagyobb de még zsenge karalábé
  • 1 nagy sárgarépa
  • 3 db újkrumpli
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • 1,5 ek liszt
  • csipet cukor
  • 1 ek olaj
  • lenmag
  • párizsi, kolbász bármilyen felvágott


Elkészítése:
A zöldségeket meghámoztam, daraboltam, pici olajon pirítottam pár percig, majd felöntöttem vízzel és sóval puhára fõztem.
Behabartam tejföllel, hozzáadtam egy nagy csokor aprított petrezselyemzöldet.
1evõkanál rizsolajon megpirítottam egy evõkanál lenmagot és 3-4 szelet párizsit, 1-2 kolbászkarikát (Apának).
A feltétet rátettem a fõzelékre és megszórtam a lenmaggal.


A lenmag gyógyhatásáról ITT olvashatsz.

Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/05/veg...

sponsored links

Keres?s