Vegyes zöldségfõzelék
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg vegyes zöldségkeverék, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejszín, só, petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. Elõkészítjük a hozzávalókat.
2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.
3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne.
4. A dinsztelt hagymát felöntjük 3 dl vízzel és felforraljuk.
5. Mikor a víz felforrt, beletesszük a zöldségkeveréket, megsózzuk és fedõ alatt puhára fõzzük.
6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel.
7. Állandó kavarás mellett behabarjuk a fõzeléket és 1-2 percig fõzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.