Vegyes vadzöldségleves joghurtosan, savanyú vagy kovászos uborkával
sponsored links
Ezt a levest az év szinte minden szakában készítem, mert erdei levélzöldségek vagy kerti gyomzöldségek szinte egész évben gyûjthetõk. A leves készítése pedig gyors, egyszerû.
A képen a levesbe tavaszi zöld levelek kerültek (csalán, podagrafû, komlóhajtás, vadsnidling, kevés pitypanglevél, zöldhagyma levele) de más fajokkal is készíthetõ, nyáron pl. kövér porcsin, fehér libatop, disznóparéj és kaszálás után újra hajtó csalán, podagrafû gyûjthetõ hozzá).
A levélzöldségeket összevágom, kis olajon illatosra pirított, egy-két gerezd fokhagymára dobom õket, majd vízzel felöntve sózva, borsozva készre fõzöm. Joghurttal habarom (lehet keményítõvel liszttel is dúsítani, de anélkül is). Végül savanyú uborka (nyáron kovászos uborka) karikákat teszek bele.
A vadnövénygyûjtés etikája, törvényei, szabályai: itt
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal