Vegyes tavaszi fõzelék
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
4 zsenge sárgarépa, 1 zsenge karalábé, 40 dkg frissen kifejtett zöldborsó (idényen kívül fagyasztott is lehet), 5 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 6 dl tej, só, bors, 1 mokkáskanál cukor, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, a répát rárakjuk, és kevergetve 4-5 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a karalábét és a zöldborsót is. Megsózzuk, borsozzuk, a cukorral ízesítjük, és lefödve, kis lángon, saját levében 10-12 percig pároljuk, ezalatt az összes zöldség éppen puha lesz. Néha kevergetve kevés vizet is öntünk alá, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kissé lepirítjuk, felöntjük tejjel, folytonosan kevergetve 3-4 percig forraljuk.