Vegyes saláta tépett bazsalikommal
sponsored links
Gyerekkoromban, a nagy családi ebédek kedvelt salátája volt ez a vegyes saláta. Alapja minden otthon fellelhetõ zöldség volt, mint a kígyóuborka, paradicsom, hagyma, paprika esetleg retek. A csavart mindig az öntet adta, ami tulajdonképpen ugyanaz, mint amit a paradicsom-, vagy uborkasalátánál használt ecetes öntet.
Hozzávalók: paradicsom, paprika, kígyóuborka, retek, hagyma, ecet, víz, cukor, só, bors
A hozzávalókat tetszés szerint karikázzuk, szeleteljük. Egy tálban jól elkeverve megsózzuk, megborsozzuk. Egy külön pohárban készül hozzá az ecetes öntet, ami ecet, víz és némi cukor keveréke. A salátára öntve, kb. fél óráig hagyjuk állni, amíg az ecet átjárja a salátát. A tetejére friss bazsalikom levelet téptem, de petrezselyemmel is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!