Vegyes gombócoc csillag tésztás leves a Maggitól
sponsored links
Vegyes gombócoc csillag tésztás leves a Maggitól
Tegnap megint nem volt alkalmam rá, hogy egy komolyabb ételt fõzzek magamnak Feleségem ki se akart mozdulni a konyhából. Pedig a lányunk nincs itthon, Zadarban nyaral. Csupán arra volt lehetõségem, hogy egy zacskós levest készítsek magamnak.Egy kicsit azért feljavítottam, fûszereztem csípõs õrölt paprikával, fekete borssal, chili krémmel és chilipaprikával, s a végén megszórtam vágott petrezselyemmel.
A zacskón az állt, hogy a tasak tartalma 4 tányér leveshez elegendõ, s egy liter víz hozzáadását javasolta. Nos én óvatos voltam, s csak 7 dl vizet tettem a lábasba, s a végén bõ 2 tányér levest kaptam Dacára, hogy én próbáltam kicsit tartalmasabbá tenni a levest, az eredmény kiábrándító volt Amolyan Zilahyilevest tálaltam. A fiatalabbak kedvéért, akik nem ismerik Zilahy Lajost: a II. világháború elõtti sikeres és kedvelt író, drámaíró, publicista, MTA tagja, a háború után a Magyar-Szovjet Mûvelõdési Társaság elsõ elnöke, majd az USA-ba emigrált: Egyik regényének volt a címe: Valamit visz a víz. (Ha a feleségem még nem dobta ki, a padláson megvan az összes regénye: szüleimtõl örökség.)
Nos, az biztos, ha legközelebb tasakos levesre kényszerülök, zöldségekkel, tésztával, akármivel, gazdagabbá fogom tenni ezeket az ételeket. Mert, ennél még a közétkeztetési konyha - boldogult fiatalságomból, a 60-as évekbõl - is jobb volt.