Vegyes erdei gombás rizottó

2011-09-20

sponsored links


Már nagyon régóta tervezem, hogy fõzök egy igazán jó rizottót. Annyi, de annyi verzióban megfordult már a fejemben és elsõként ezt a vegyes erdei gombásat készítettem el.  (na jó, Bogónak párhuzamosan csirkemellel készítettem, amirõl nem készült fotó, ugyanis a fiatalember nagyon éhes volt már és szõrén-szálán elfogyott, esélyem sem volt fotózni) A rizst hozzá (arborio) Olaszországban vásároltam a nyaralás alkalmával. Amit érdemes errõl a rizsfajtáról tudni, hogy kerekszemû és kiváló alapanyag rizottó készítéséhez.
A rizottónak egy hangulata van. Nem is tudom másképpen leírni. Legalábbis számomra olyan étel, amit tényleg egy finom bor mellett, frissen érdemes elfogyasztani.

A rizottót még Olaszország különbözõ részein is másképpen fogyasztják. Van, ahol szárazabban és van, ahol puhábbra, "szaftosabbra" fõzik. Tehát tetszõleges az elkészítése, mint ahogyan az olasz pizza eredetérõl és készítésérõl is megoszlanak a vélemények, ízlések.
(én kicsit szaftosabbra készítettem el, de mire a fotózásra jutott a sor, már másképpen látszódik a képen)
Sok-sok verzió van már a fejemben, amit bizonyára el is fogok készíteni. Ez a gombás változat azt hiszem igazi ...

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2011/09/veg...

sponsored links

Keres?s