Vegetáriánus cukkinis pizza.
sponsored links
A hagyományos pizzával ellentétben megint egy új, most éppen vega változat került a tányérunkra. Bevallom sem a paradicsomos kence, sem pedig a húsféleség nem hiányzott, a pizza mégis nagyon finom és laktató volt. Idõhiány miatt a pizzatésztát sem én készítettem, hanem a Tante Fanny pizzatésztát hívtam segítségül. Így csakis a cukkinikrémet kellett elkészíteni, mely olyan finom volt, hogy legszívesebben csak úgy magában elkanalazgattam volna. Persze ez nem így történt, mert gyorsan rákentem, majd megpakoltam a kertben szedett zsenge cukkinikkel a tésztát, majd irány a sütõ. Röpke fél óra múlva pedig már tálalhattam is.....
Hozzávalók:
1 cs Tate Fanny pizzatészta
1 db zsenge zöld cukkini
1 cs újhagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
2 ek laktózmentes tejföl (pl. Riska)
só
õrölt színes bors
1 tk ételízesítõ
1 ek olívaolaj
3 dkg laktózmentes vaj (pl. Riska)
1 db mozzarella
feltétnek ízlés szerint többféle apró, zsenge cukkini
A zsenge cukkinit vágjuk fel kisebb kocákra, az újhagymát vágjuk vékony csíkokra, a petrezselyemzöldet pedig vágjuk fel apróra.
Egy serpenyõbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott újhagymát, és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és az ételízesítõvel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, és pároljuk puhára. (ha a cukkini nem enged elég levet és szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk alá, nehogy leégjen)
Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze.
A pizzatésztát óvatosan csomagoljuk ki, majd a papírral együtt tegyük át egy tepsire.
Ezután kanalazzuk rá a leturmixolt cukkinit, majd pakoljuk rá a pici, zsenge cukkiniket. (arra figyeljünk, nehogy túl sok cukkinikrém kerüljön rá)
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütõbõl, csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza pár percre, hogy a sajt ráolvadjon.
Tálalás elõtt hagyjuk kicsit hûlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.