Vega különlegesség indiai módra
sponsored links
Celebtõl celebnek ? én is kipróbáltam
Szerettem azokat a fõzõs mûsorokat, ahol a felkért celebek invitálták meg magukhoz társaikat és kisebb-nagyobb sikerrel vacsorát készítettek.
Az egyik részben Delhusa Gjon látott vendégül másik négy hírességet indiai hangulatot varázsolva otthonába. Már nem emlékszem, kik voltak, de arra igen, hogy a fõétele kifejezetten megtetszett. A neten megtaláltam itt a receptet, aztán elkészítéskor kicsit változtattam rajta, mert a leírtak alapján nem igazán akart sikerülni
A lényeg, hogy bár nem tudom, mennyire autentikus, de elkészült és nagyon finom lett.
Tandoori panir ishtu-val Delhusa Gjon szerint
Hozzávalók 4 fõre:
50 dkg panir sajt (recept itt)
1 púpozott ek tandoori fûszerkeverék
2 ek görög joghurt
Fél doboz kókusztej
Fél tk só, frissen õrölt bors
Olívaolaj
Az ishtu-hoz:
Fél kg krumpli
1 nagy hagyma
Olívaolaj
2 cm-nyi friss gyömbér tisztítva
Fél doboz kókusztej
1 paprika
1 paradicsom
2 ek currypor
A panirt 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A fûszerport a joghurttal, kókusztejjel, sóval és borssal simára keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a sajtkockákat, pár órára hûtõbe tesszük.
Fogyasztás elõtt fél órával elõvesszük, majd 200 fokos sütõben 20 percig sütjük.
Közben a krumplit, paprikát és paradicsomot szintén felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük.
Pár ek olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a hagymát, a gyömbért, a paprikát és a paradicsomot. Pár percig kevergetjük, mikor puhára párolódtak, hozzáadjuk a fûszerkeveréket, majd mehetnek hozzá a krumplikockák is. Néhány keverés után mehet hozzá a joghurttal elkevert kókusztej, némi só és bors is.
Puhára fõzzük, akkor jó, ha közben a szaft jól besûrûsödik. Végül megkóstoljuk és beállítjuk a sót.
Végül a sült sajtot a fûszeres puha krumplival tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Szerettem azokat a fõzõs mûsorokat, ahol a felkért celebek invitálták meg magukhoz társaikat és kisebb-nagyobb sikerrel vacsorát készítettek.
Az egyik részben Delhusa Gjon látott vendégül másik négy hírességet indiai hangulatot varázsolva otthonába. Már nem emlékszem, kik voltak, de arra igen, hogy a fõétele kifejezetten megtetszett. A neten megtaláltam itt a receptet, aztán elkészítéskor kicsit változtattam rajta, mert a leírtak alapján nem igazán akart sikerülni
A lényeg, hogy bár nem tudom, mennyire autentikus, de elkészült és nagyon finom lett.
Tandoori panir ishtu-val Delhusa Gjon szerint
Hozzávalók 4 fõre:
50 dkg panir sajt (recept itt)
1 púpozott ek tandoori fûszerkeverék
2 ek görög joghurt
Fél doboz kókusztej
Fél tk só, frissen õrölt bors
Olívaolaj
Az ishtu-hoz:
Fél kg krumpli
1 nagy hagyma
Olívaolaj
2 cm-nyi friss gyömbér tisztítva
Fél doboz kókusztej
1 paprika
1 paradicsom
2 ek currypor
A panirt 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A fûszerport a joghurttal, kókusztejjel, sóval és borssal simára keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a sajtkockákat, pár órára hûtõbe tesszük.
Fogyasztás elõtt fél órával elõvesszük, majd 200 fokos sütõben 20 percig sütjük.
Közben a krumplit, paprikát és paradicsomot szintén felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük.
Pár ek olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a hagymát, a gyömbért, a paprikát és a paradicsomot. Pár percig kevergetjük, mikor puhára párolódtak, hozzáadjuk a fûszerkeveréket, majd mehetnek hozzá a krumplikockák is. Néhány keverés után mehet hozzá a joghurttal elkevert kókusztej, némi só és bors is.
Puhára fõzzük, akkor jó, ha közben a szaft jól besûrûsödik. Végül megkóstoljuk és beállítjuk a sót.
Végül a sült sajtot a fûszeres puha krumplival tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!