Vega karácsony - Paszternákos burgonyapüré kakukkfûvel
sponsored links
A mázas diós lencsesültnél ígértem két köret receptet, amelyek szintén beilleszthetõk a karácsonyi menübe. Tavaly rozmaringos sütõtökös burgonyapüré készült, az idén lecserélem a sütõtököt a szintén szezonális paszternákra. Fõztem már belõle krémlevest (ennek a receptje késõbb, karácsony után jön majd) és kipróbáltam ebben a püré változatban is.
A paszternák gyökérzöldség, a petrezselyemhez nagyon hasonló ízû, csak édesebb. A paszternák keményítõt, fehérjét, pektint és C-vitamint tartalmaz. Jól kiegészíti a burgonyát ebben a pürében, amelyet kakukkfûvel dobtam fel. A vegánok a tejfölt és a vajat cseréljék le szójatejfölre és nagyon jó minõségû bio margarinra.
Paszternákos burgonyapüré kakukkfûvel
- 200 g paszternák (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 330 g burgonya (pucolt mennyiség), meghámozva, kockára vágva
- 100 ml tejföl
- 20 g vaj ...