VB falatkák ? mini pogácsák ricottával
sponsored links
Egyszerû, gyors, falatnyi, finom?. Tökéletes VB-recept, fogj egy kosarat, pakold tele pogácsával, készítsd ki a sört/üdítõt, és nézheted a meccset?
Jártam fotós workshopon ám! Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, pogácsát viszek. Mert az olyan tök snassz, azt nem lehet fotózni. Minden képen beleborítom egy kosárba, vagy valahova egy kupacra és kész. Ennyi. Uncsi. Na mondom majd tanulok én valami okosat. Egy darabig meghúzódtam a háttérben, és figyeltem a mûalkotásokat, ki mit készített. Szebbnél szebb torták és sütik sorakoztak, kekszek üvegben, szörpi, bor, volt minden. Pogácsa nem. Vagyis az enyém igen :-p
Szép tortát gondoltam könnyû fotózni, hisz ami önmagában szép, az képen is szép lehet. Jó azért tudom, hogy ez nem egészen így van, mert kell mögé mindenféle tudás, meg egy kis ötlet, meg kellékek, jó gép, ügyes fotós, stb. stb? Na de mi van a pogival? Bátorkodtam megkérdezni Kajári Zsófit, hogy mégis a pogácsát hogy fotózzam. Válasza rövid volt, tömör, és velõs. Kosárban. Tucatjával. Nahát, akkor mégis jó úton haladok, hisz így csinálom Már csak a minõségen kell változtatni. Tehát pogi tucatjával?. Erre most kaptok egy ilyen képet, mint fent :-p Na mesélem tovább?
Anita barátnõm pakolta ki a dobozkából a pogikat, mivel én nem is nagyon akartam a történtek után bajlódni vele, hisz kosarat nem vittem, a mûanyag tál nem volt dekoratív. Na de Anita. Õ kipakolta. Egy fehér kerámia lapra felsorakoztatta egymás mögé. Mi meg elkezdtünk zoomolni, makrózni meg minden. Akkor jött Zsófi, és megerõsített újra minket, hogy na pogácsát ÍÍÍÍGY NEEEE!
Ennek az az oka, hogy ez az étel az az étel, amit tényleg tömegével kell fotózni, mert úgy mutat jól. Úgy kívánja meg az ember, ha ránéz, hogy huhhh mennyi finom falat. 3-4 darab nem éri el ugyanazt a hatást. Viszont a pogácsa hazaérve elfogyott. Megettük. Kosaras fotó nélkül. Maradt ez, úgyhogy kénytelen vagyok a fotóhoz hozzáfûzni, hogy 3 tepsivel sütöttem!!!! Tehát a többit tessék odaképzelni! Legközelebb pedig hozom halomban! Addig is csemegézzétek, vigyétek, egyétek, jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
30 dkg fehér liszt
(ez esetben most 20 fehér + 10 graham)
1 csokor metélõhagyma
2 tk só
25 dkg margarin
25 dkg ricotta
Tetejére
tojás
lenmag/szezámmag
A lisztet a sóval és az apróra vágott metélõhagymával elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a margarint, majd a ricottával összegyúrjuk. Nekem összeállt. Ha mégis túl száraznak ítélnéd, 1-2 tk tejföllel tudsz segíteni a tésztán, de szerintem ez nem fog kelleni. Becsomagoljuk egy fóliába és picit pihentetjük a hûtõben (de eláll pár napig). Ezután lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk. Mini pogácsa szaggatóval (használhatsz nagyobbat is) kiszaggatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük és lenmaggal megszórjuk. 180 fokos sütõbe tolva kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha szívesen csatlakoznál Facebook oldalamhoz is, IDE KATTINTVA megtalálsz!
További sós falatok után pedig ITT kutathatsz!
Jártam fotós workshopon ám! Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, pogácsát viszek. Mert az olyan tök snassz, azt nem lehet fotózni. Minden képen beleborítom egy kosárba, vagy valahova egy kupacra és kész. Ennyi. Uncsi. Na mondom majd tanulok én valami okosat. Egy darabig meghúzódtam a háttérben, és figyeltem a mûalkotásokat, ki mit készített. Szebbnél szebb torták és sütik sorakoztak, kekszek üvegben, szörpi, bor, volt minden. Pogácsa nem. Vagyis az enyém igen :-p
Szép tortát gondoltam könnyû fotózni, hisz ami önmagában szép, az képen is szép lehet. Jó azért tudom, hogy ez nem egészen így van, mert kell mögé mindenféle tudás, meg egy kis ötlet, meg kellékek, jó gép, ügyes fotós, stb. stb? Na de mi van a pogival? Bátorkodtam megkérdezni Kajári Zsófit, hogy mégis a pogácsát hogy fotózzam. Válasza rövid volt, tömör, és velõs. Kosárban. Tucatjával. Nahát, akkor mégis jó úton haladok, hisz így csinálom Már csak a minõségen kell változtatni. Tehát pogi tucatjával?. Erre most kaptok egy ilyen képet, mint fent :-p Na mesélem tovább?
Anita barátnõm pakolta ki a dobozkából a pogikat, mivel én nem is nagyon akartam a történtek után bajlódni vele, hisz kosarat nem vittem, a mûanyag tál nem volt dekoratív. Na de Anita. Õ kipakolta. Egy fehér kerámia lapra felsorakoztatta egymás mögé. Mi meg elkezdtünk zoomolni, makrózni meg minden. Akkor jött Zsófi, és megerõsített újra minket, hogy na pogácsát ÍÍÍÍGY NEEEE!
Ennek az az oka, hogy ez az étel az az étel, amit tényleg tömegével kell fotózni, mert úgy mutat jól. Úgy kívánja meg az ember, ha ránéz, hogy huhhh mennyi finom falat. 3-4 darab nem éri el ugyanazt a hatást. Viszont a pogácsa hazaérve elfogyott. Megettük. Kosaras fotó nélkül. Maradt ez, úgyhogy kénytelen vagyok a fotóhoz hozzáfûzni, hogy 3 tepsivel sütöttem!!!! Tehát a többit tessék odaképzelni! Legközelebb pedig hozom halomban! Addig is csemegézzétek, vigyétek, egyétek, jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
30 dkg fehér liszt
(ez esetben most 20 fehér + 10 graham)
1 csokor metélõhagyma
2 tk só
25 dkg margarin
25 dkg ricotta
Tetejére
tojás
lenmag/szezámmag
A lisztet a sóval és az apróra vágott metélõhagymával elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a margarint, majd a ricottával összegyúrjuk. Nekem összeállt. Ha mégis túl száraznak ítélnéd, 1-2 tk tejföllel tudsz segíteni a tésztán, de szerintem ez nem fog kelleni. Becsomagoljuk egy fóliába és picit pihentetjük a hûtõben (de eláll pár napig). Ezután lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk. Mini pogácsa szaggatóval (használhatsz nagyobbat is) kiszaggatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük és lenmaggal megszórjuk. 180 fokos sütõbe tolva kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha szívesen csatlakoznál Facebook oldalamhoz is, IDE KATTINTVA megtalálsz!
További sós falatok után pedig ITT kutathatsz!