Vasárnapi sütikaland?

2014-06-01

sponsored links

Isteni harapnivaló finomság, lusta vasárnapokra, amikor a gyerekek vágyódnak?, de mi már épp pihennék, akkor ez a gyors sütemény rá a varázsszó, és még a gyerkõcök is segíthetnek benne? :) Szóval, egyszerû, sütés nélküli és tuti, hogy 3 óra alatt elfogy? :)

Mandulás - nutella szelet1Mandulás ? nutella szelet

Hozzávalók:

50 dkg keksz

16 ml rumaroma

10 dkg durvára darált mandula vagy Corn Flakes - natúr kukorica pehely-

20 dkg nutella

Tetejére:

200 g jó minõségû étcsokoládé

2 dl tejszín

egy kis darabka vaj

Elkészítés:

A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, keverjük össze a durvára tört/darált mandulával, - ha nincs otthon, hogy roppanjon a süti, akkor jó a natúr kukorica pehely is -, :) a rumaromával és a nutellával. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. A lényeg, hogy közepes keménységû masszát kapjunk, ha esetleg több lett a keksz, vagy a mandula, nem gond, ha szükséges, akkor gyümölcs jam-al lazíthatjuk.

Mandulás - nutella szelet3

Egy kis téglalap alakú, magas falú kisebb tepsit béleljünk ki sütõpapírral.

Öntsük bele a masszát, és egyenletesen oszlassuk el, aztán jól nyomkodjuk le, majd néhány órára tegyük az egészet hûtõszekrénybe.

Amikor teljesen megdermedt, borítsuk ki a sütit egy tálcára, húzzuk le róla a sütõpapírt.

Mandulás - nutella szelet1

Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gõz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, ? ha teljesen felolvadt ? a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.

Ezt követõen a csokoládét tegyük a sütemény tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. - így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.

Mandulás - nutella szelet5

Díszítsük cukor gyönggyel, mandula pehellyel, török mogyoróval, koktél cseresznyével, mázas napraforgó maggal, sós pisztácia darabokkal, bármivel, amit otthon találunk.

Mandulás - nutella szelet2

Tegyük a hûtõbe dermedésig.

Kínálásnál a szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hosszú keskeny szeletekre, ott ahol elõzõleg bevagdostuk.

Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s