Vasárnapi sütikaland?
sponsored links
Isteni harapnivaló finomság, lusta vasárnapokra, amikor a gyerekek vágyódnak?, de mi már épp pihennék, akkor ez a gyors sütemény rá a varázsszó, és még a gyerkõcök is segíthetnek benne? Szóval, egyszerû, sütés nélküli és tuti, hogy 3 óra alatt elfogy?
Mandulás ? nutella szelet
Hozzávalók:
50 dkg keksz
16 ml rumaroma
10 dkg durvára darált mandula vagy Corn Flakes - natúr kukorica pehely-
20 dkg nutella
Tetejére:
200 g jó minõségû étcsokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, keverjük össze a durvára tört/darált mandulával, - ha nincs otthon, hogy roppanjon a süti, akkor jó a natúr kukorica pehely is -, a rumaromával és a nutellával. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. A lényeg, hogy közepes keménységû masszát kapjunk, ha esetleg több lett a keksz, vagy a mandula, nem gond, ha szükséges, akkor gyümölcs jam-al lazíthatjuk.
Egy kis téglalap alakú, magas falú kisebb tepsit béleljünk ki sütõpapírral.
Öntsük bele a masszát, és egyenletesen oszlassuk el, aztán jól nyomkodjuk le, majd néhány órára tegyük az egészet hûtõszekrénybe.
Amikor teljesen megdermedt, borítsuk ki a sütit egy tálcára, húzzuk le róla a sütõpapírt.
Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gõz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, ? ha teljesen felolvadt ? a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.
Ezt követõen a csokoládét tegyük a sütemény tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. - így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.
Díszítsük cukor gyönggyel, mandula pehellyel, török mogyoróval, koktél cseresznyével, mázas napraforgó maggal, sós pisztácia darabokkal, bármivel, amit otthon találunk.
Tegyük a hûtõbe dermedésig.
Kínálásnál a szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hosszú keskeny szeletekre, ott ahol elõzõleg bevagdostuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Mandulás ? nutella szelet
Hozzávalók:
50 dkg keksz
16 ml rumaroma
10 dkg durvára darált mandula vagy Corn Flakes - natúr kukorica pehely-
20 dkg nutella
Tetejére:
200 g jó minõségû étcsokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, keverjük össze a durvára tört/darált mandulával, - ha nincs otthon, hogy roppanjon a süti, akkor jó a natúr kukorica pehely is -, a rumaromával és a nutellával. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. A lényeg, hogy közepes keménységû masszát kapjunk, ha esetleg több lett a keksz, vagy a mandula, nem gond, ha szükséges, akkor gyümölcs jam-al lazíthatjuk.
Egy kis téglalap alakú, magas falú kisebb tepsit béleljünk ki sütõpapírral.
Öntsük bele a masszát, és egyenletesen oszlassuk el, aztán jól nyomkodjuk le, majd néhány órára tegyük az egészet hûtõszekrénybe.
Amikor teljesen megdermedt, borítsuk ki a sütit egy tálcára, húzzuk le róla a sütõpapírt.
Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gõz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, ? ha teljesen felolvadt ? a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.
Ezt követõen a csokoládét tegyük a sütemény tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. - így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.
Díszítsük cukor gyönggyel, mandula pehellyel, török mogyoróval, koktél cseresznyével, mázas napraforgó maggal, sós pisztácia darabokkal, bármivel, amit otthon találunk.
Tegyük a hûtõbe dermedésig.
Kínálásnál a szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hosszú keskeny szeletekre, ott ahol elõzõleg bevagdostuk.
Jó étvágyat!
Klarissza