Vasárnapi reggelik No.1: házi májkrém
sponsored links
A vasárnap reggelre készülni kell...piacra menni, megvenni mindenféle szuper hozzávalót és akár kora reggel kelni, hogy tényleg reggeli legyen a reggeli. Vasárnaponként ritka, hogy nem otthon reggelizünk Gerivel, mert a reggelik tárháza kimeríthetetlen, és még legalább egymillió olyan reggeli fogás van, a világ minden sarkából, amit még nem próbáltunk. Éppen ezért találtam ki a Vasárnapi Reggelik sorozatot, amiben minden vasárnap posztolok majd egy reggelit. Lesz édes, sós, egészséges és kevésbé egészséges. Nem tudom meddig fog tartani, mert lehet, hogy egy idõ után kimerülnek a lehetõségek, de biztos nem mostanában lesz!
A sorozat elsõ részeként egy házi májkrémet csináltam, csirkemájból, amire szombat este rá kell készülni ugyan, de megéri. Ha már rákészülés, érdemes hozzá házi kenyeret is gyártani, mondjuk ezt a ropogósat. A mi szombat esti rákészülésünk egy korán véget ért buli és 2-3 fröccs után elég vicces volt, de még így is tökéletesen sikerültek az elõkészületek, és ezáltal a másnap reggel is. Mindez múlt hét vasárnap volt, azóta minden nap ettük a csirkemájkrémbõl...na nem azért, mert féltünk, hogy megromlik!
Rozmaringos csirkemájkrém, hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj ...