Vasárnapi reggeli no.6: mandulás muffin
sponsored links
Amikor sütni kezdtem, kb. 20-21 éves koromban, szerintem sokakhoz hasonlóan nálam is minden a muffinokkal indult. Imádtam õket, majdnem minden héten sütöttem 1-2 tálcával. Anyukámtól muffinos könyvet kaptam Karácsonyra, és majdnem az összeset kipróbáltam belõle. Muffinkirálylány voltam, és tervezgettem is, hogy majd nyitok egy muffinos boltot, ahol csak különféle muffinokat árulok. Aztán kicsit jobban elkezdett érdekelni a gasztronómia, jobban beleástam magam, és rájöttem, hogy a muffin tulajdonképpen ciki. Mármint persze nem az, de olyannyira egyszerû elkészíteni, hogy bárki képes rá, és már nem volt többé kihívás. Ma már úgy gondolom, az egyszerûsége inkább elõnye a muffinoknak, mint hátránya, és ma is éppen ezért készítettem reggelire: gyors, egyszerû, de mégis nagyon finom.
A recept a What Katie Ate szakácskönyvbõl van, kissé átalakítva, magyarított anyaghányadokkal.
Mandulás muffin (hozzávalók - 12 db-hoz):
250 g liszt
65 g mandulaliszt
100 g nádcukor/barnacukor
1,5 tk õrölt fahéj
2 tk sütõpor
fél zitrom héja ...