Vasárnapi krémes

2017-11-06

sponsored links

Egyszerûen elkészíthetõ, viszonylag olcsó sütemény, puhán omlós tésztával, könnyû vaníliás krémmel. Számolni kell azzal, hogy nagyon eteti magát - nem igazán lehet megállni 1-2  szeletnél. Ha gyors krémesre vágyik a család hétvégén, akkor kitûnõ választás és vendégek fogadására is tökéletes.






Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
fél csomag sütõpor (6 g)
5 dkg kristálycukor
15 dkg puha vaj (esetleg margarin)
1 tojássárgája
kb. 1 dl tejföl
A krémhez:
4 dl víz
3 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
1-2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
+ a tetejére 1 evõkanál porcukor díszítésként


A pöttyös-virágmintás porcelánok megvásárolhatók a webáruházban - most akciós áron - az alábbi linken:

www.pottyosotthon.hu 







Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverjük a sütõporral és a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül a tejfölt fokozatosan adjuk hozzá, mert nem biztos, hogy kell mind. A lényeg, hogy egy könnyen kezelhetõ, jól nyújtható tésztát kapjunk! Ne legyen ragacsos, de kellemes lágy tapintású legyen.
  2. Az összeállított tésztát 4 egyenlõ részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk lisztezett felületen, 20x30 cm-es téglalap alakúra, kb. 2 mm vékonyra. 
  3. Egyenként kisütjük egy enyhén vajazott tepsi hátulján elõmelegített 170 fokos légkeveréses sütõben 7-8 percig. Amikor a szélei picikét kezdenek barnulni, akkor már jó! Nem baj, ha a közepe még puha, hûlés közben szilárdulni fog. (A tepsit elég csak az elsõ tészta elõtt enyhén vajazni, utána már nem kell, nem fog leragadni a tészta.) 
  4. A pudingporokat egy kevés tejben simára keverjük. A vizet, tejet összekeverjük a cukorral egy lábasban és felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos tejet és közepesnél kisebb lángon, folyamatosan kevergetve sûrûre fõzzük. A lábast hideg vízre állítjuk és kevergetve kihûtjük a pudingot.
  5. A tejszínhabot a habfixálóval elõírás szerint habbá verjük, majd összeforgatjuk a pudinggal. Végül ezzel a krémmel egyenletesen megtöltjük a lapokat.  
  6. Fóliával letakarva hûtõbe tesszük legalább 3 órára (de legjobb egész éjszakára), hogy a krém kicsit megszilárduljon, a tészta pedig átpuhuljon.
  7. Kisebb kockákra szeletelve, porcukrozva tálaljuk.  
           
 

Jó étvágyat!
Csábító házi sütemények 6. 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2017/11/vasarna...

sponsored links

Keres?s