Vasárnapi ebédünk
sponsored links
Úgy volt, hogy hazajönnek a gyerekek, de csak Eszti jött, aki egyébként is itthon lakik hét végén. Így hát nem vettem elõ a fagyasztóból a két kiló marha leveshúst, hanem csak egy kis tojáslevest fõztem. Utána fûszeres pulyka volt petrezselymes rizi-bizivel, tejfölös gomba. Végül sütöttem egy kis fasírtot is.
Fûszeres pulyka:
1,5 kg pulykacomb filé
1 sertéssült fûszersó
2 kávéskanál vörös bor
olaj
1 dl olajban elkezdtem pirítani a hosszúkás szeletkékre vágott húst. Megfröcsköltem a borral, és pároltam tovább. Nagyon sok levet eresztett. Idõnként megkevertem, de elég sokára lett kész. Akkor jó, amikor zsírjára sül.
Tejfölös gomba:
Fél kiló gombát megmostam, szeletekre vágtam. Egy duci újhagymát karikára vágtam, olajban megpároltam, rátettem a gombát, sóztam, borsoztam, és puhára fõztem. Végül egy kanál tejföllel gazdagítottam.
Továbbgondolás:
Az istentiszteleten a 73. zsoltárról volt szó. A szentíró bevallja, hogy hányszor irigyli a gazdagokat, szeretne maga is hasonló lenni hozzájuk. Rá kell jönnie azonban, hogy a vagyon múlandó:
"De én mindenkor veled vagyok, te fogod az én jobb kezemet,
Tanácsoddal igazgatsz engem, és aztán dicsõségedbe fogadsz be engem.
Isten közelsége oly igen jó nékem."