Vasárnapi ebédem
sponsored links
Muszáj volt egy kis szénhidrátot enni, kopogott a szemem az éhségtõl.
Fûszeres sertéscomb pirítva, petrezselymes rizzsel, friss fejes salátával
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb, kockákra darabolva
gyros fûszerkeverék
1 ek zsír
2 maréknyi rizs
1 ek szárított petrezselyem
1 ek zsír
só, bors
A húst felkockáztam és jól befûszereztem a gyros fûszerkeverékkel, félretettem bõ 30 percre.
Megtisztítottam 1 fej friss zöldsalátát és leveleire bontottam. Elkészítettem hozzá a salátalevet, a szokásos pici cukros és ecetes levet, állítólag ez lebontja a zsírt, egyébként is szeretem meginni ezt a levet, ha már elfogyott belõle a saláta. Jól összeforgattam a salátával.
Köretnek a két maréknyi rizst pici zsíron elõpirítottam, felöntöttem háromszoros vízmennyiséggel, sóztam, borsoztam, beleszórtam a petrezselymet és felforraltam, majd takarékon majdnem teljes puhulásig pároltam, akkor elzártam alatta lángot, letakartam konyharuhával és hagytam, hogy a rizs magába szívja a folyadékot.
A fûszeres húskockákat nagy lángon és egy evõkanálnyi zsíron, állandóan kavargatva aranybarnára pirítottam.
Végül tálaltam ezt az egyszerû, de épp ezért nagyon finom ebédet. Jó is volt nagyon.
Fûszeres sertéscomb pirítva, petrezselymes rizzsel, friss fejes salátával
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb, kockákra darabolva
gyros fûszerkeverék
1 ek zsír
2 maréknyi rizs
1 ek szárított petrezselyem
1 ek zsír
só, bors
A húst felkockáztam és jól befûszereztem a gyros fûszerkeverékkel, félretettem bõ 30 percre.
Megtisztítottam 1 fej friss zöldsalátát és leveleire bontottam. Elkészítettem hozzá a salátalevet, a szokásos pici cukros és ecetes levet, állítólag ez lebontja a zsírt, egyébként is szeretem meginni ezt a levet, ha már elfogyott belõle a saláta. Jól összeforgattam a salátával.
Köretnek a két maréknyi rizst pici zsíron elõpirítottam, felöntöttem háromszoros vízmennyiséggel, sóztam, borsoztam, beleszórtam a petrezselymet és felforraltam, majd takarékon majdnem teljes puhulásig pároltam, akkor elzártam alatta lángot, letakartam konyharuhával és hagytam, hogy a rizs magába szívja a folyadékot.
A fûszeres húskockákat nagy lángon és egy evõkanálnyi zsíron, állandóan kavargatva aranybarnára pirítottam.
Végül tálaltam ezt az egyszerû, de épp ezért nagyon finom ebédet. Jó is volt nagyon.