Vasárnapi ebédem

2017-03-26

sponsored links

Muszáj volt egy kis szénhidrátot enni, kopogott a szemem az éhségtõl.
Fûszeres sertéscomb pirítva, petrezselymes rizzsel, friss fejes salátával
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb, kockákra darabolva
gyros fûszerkeverék
1 ek zsír
2 maréknyi rizs
1 ek szárított petrezselyem
1 ek zsír
só, bors
A húst felkockáztam és jól befûszereztem a gyros fûszerkeverékkel, félretettem bõ 30 percre.
Megtisztítottam 1 fej friss zöldsalátát és leveleire bontottam. Elkészítettem hozzá a salátalevet, a szokásos pici cukros és ecetes levet, állítólag ez lebontja a zsírt, egyébként is szeretem meginni ezt a levet, ha már elfogyott belõle a saláta. Jól összeforgattam a salátával.
Köretnek a két maréknyi rizst pici zsíron elõpirítottam, felöntöttem háromszoros vízmennyiséggel, sóztam, borsoztam, beleszórtam a petrezselymet és felforraltam, majd takarékon majdnem teljes puhulásig pároltam, akkor elzártam alatta lángot, letakartam konyharuhával és hagytam, hogy a rizs magába szívja a folyadékot.
A fûszeres húskockákat nagy lángon és egy evõkanálnyi zsíron, állandóan kavargatva aranybarnára pirítottam.
Végül tálaltam ezt az egyszerû, de épp ezért nagyon finom ebédet. Jó is volt nagyon.


Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2017/03/vasarn...

sponsored links

Keres?s