Vasárnapi ebéd: Kacsanyakleves, ropogós kacsacombok krumplipürével és meggyszósszal
sponsored links
Ma is megcsúsztam kicsit az ebéddel, aminek két oka volt. Az egyik, hogy a Story4-en a Maigret-t adják minden szombat és vasárnap reggel 8-kor, és én nagy krimirajongó vagyok, azt nem hagyhattam ki :). A másik ez a bitang idõjárás, ami kicsit összezavarta a vérnyomásomat, ma reggel éppen kicsit magas volt, ami miatt elég ramaty volt a közérzetem :(. Végül azért csak elkészült az ebéd, meg is ettük, és mindenki nagyon elégedett volt. Legnagyobbikom meg is jegyezte, hogy na, a régi jó dolgokból mégis maradt valami .... - mert utálja, ha újítani próbálok.
A mai ebéd, - ahogy a címben már jeleztem - kacsanyak leves volt csigatésztával (vagy viccesen lúdgége tésztával), ropogósra sült kacsacombok, tejes-margarinos krumplipüré és meggyszósz.
A levest gyorsfõzõ fedõvel fõztem, szokásos jelzések után 20 percig. Utána rászûrtem a külön kifõzött csigatésztára. A fõtt húst és a zöldségeket külön tálon adtam asztalra.