Vasi dödölle tejfölösen
sponsored links
Igazán nagy kedvenceim közé tartozik a mai étel, mert rendkívül sok felhasználási lehetõség rejtõzik benne, és egyszerûen mert finom. Sokan sokféle módon készítik, de nálunk családi hagyományként az alábbi recept öröklõdik.
Én is készítettem már jó néhány alkalommal, mindig kicsit másként, de pirított hagymás zsírral - bár én a zsírt nem szeretem, ez az étel, tényleg úgy az igazi - szerintem mindent visz.
Tegnap készült hozzá nyúlpaprikás, de nekem a legjobban magában tejföllel meglocsolva ízlik. Úgy igazán kijön a finom édeskés, füstös íz amit a pirított hagyma ad neki.
Hozzávalók:
1 kg piros burgonya, liszt, víz, sertészsír, 4 fej hagyma, tejföl
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd feltesszük sós vízben fõni. Amikor megpuhultak a ...