Vasi dödölle
sponsored links
Vagy zalai. Ezen most ne vesszünk össze, jó? Mondjuk, hogy õrvidéki jellegzetes étel. Az elsõ igazit úgyis az Õrségben ettem.
Régi idõk étele, nagy kedvencem, ráadásul minden elsõ osztályt végzett hazánkfia képben van dödölle-ügyben, ugyanis ha máshol nem, az énekkönyvben megismerte legalább a nevét az Éliás, Tóbiás kezdetû dalocska nyomán.
A recept alapja Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás c. könyvébõl származik. Ajánlom mindazoknak, akik érdeklõdnek a hagyományos, tájjelegû népi ételek iránt, legyenek bárhol a világban. Jó pár receptjét próbáltam már, és az éléskamra-bõvítéshez is igazán hasznos inspirációkat ad.
Hozzávalók:
8 db krumpli (pucolva 75 dkg lett, mértem)
25 dkg liszt
2 tk só
1 dl étolaj vagy tojásnyi zsír ...