Vasfû (Verbena officinalis) mint fûszernövény salátákhoz, savanyúsághoz
sponsored links
A vasfûrõl, mint gyógynövényrõl sok jót tudunk. Étkezési célú népi felhasználása is volt egyes tájainkon. Uborka eltevéshez használták, mert kemény maradt tõle az uborka. Megszárított ledarált gyökerét használták az általam elért források szerint, és azt tették az uborkához. Én most nem a gyökerét, hanem a virágos hajtását tettem kísérletképpen a uborka mellé, amit mustármagos, borsos, babérleveles, savanyú, enyhén sós lével öntöttem le. Azért enyhén sóssal, mert a vasfüvet sószegény diéták fûszereként is ajánlják. Erõsíti a sós hatást. Nekem errõl nincsenek tapasztalataim. Örülnék, ha az, aki már használta vagy elsõ forrásból ismeri, valahol leírná tapasztalatait ennek az igen egészséges növénynek a felhasználásról, pl. saját blogján, vagy itt hozzászólásban. Ajánlják még salátákhoz apróra vágott virágos hajtását. Nekem elég keserû volt maga a növény, ezért kis mennyiségben, tényleg csak fûszerként tudom ...