Variációk tökfélékre

2014-06-21

sponsored links

Zsenge spárgatök , amelyiknek még ehetõ a magháza karikákra vágva, cukkini hosszában szeletelve, vagy mint a képeken  kis kerek, amúgy tölteni való cukkinikbõl készíthetjük a kis tornyokat. 

kerekcukkini02.jpg

Elõször a felvágott tököt lisztbe forgatjuk, és kevés olíva olajon mindkét oldalát megsütjük, és egy papírtörlõre kiszedjük.

A variációk a tökfajták változatosságával kezdõdtek, és az öntetekkel folytatódnak.

A majonézes variációban egy tojássárgáját kikeverünk 1 dl olíva olajjal, melyet cseppenként adagolunk. Kis citrommal, és cukorral, sóval ízesítjük.

Elsõ variáció:

A tálaló tányérra helyezzük az elsõ szelet tököt megkenjük a majonézzel, rá egy tekerésnyi borsot õrölünk, megszórjuk apróra vágott kaporral, és ráhelyezzük a következõ tökszeletet, így rétegezzük egymásra a hozzávalókat. Ügyeljünk rá hogy alul legyenek a nagyobb átmérõjû szeletek, és felülre kerüljön a legkisebb.

kerekcukkini05.jpg

Második variáció:

A majonéz helyett csak friss citromlével megöntözzük a szeleteket, és kaporral megszórjuk,sózzuk, borsozzuk.

kerekcukkini04.jpg

Harmadik variáció:

Az elsõ két esetekhez szétnyomott fokhagymát adunk még hozzá.

kerekcukkini03.jpg

Adhatjuk elõételnek, vagy köretként egyaránt. Ha a vártnál több vendég állít be nagyon gyorsan elkészül, és gyakorlatilag mindennel harmonizálnak az ízei.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/06/21/vari...

sponsored links

Keres?s