Variációk kalácsra 2.rész - Mandulás kalács, mazsolás tekercs
sponsored links
Mint azt már korábban is írtam, nagyon szeretjük a kalácsot mindenféle variációban. Most is készítettem két félét. Az egyik egy mandulás kalács a másik pedig egy sima mazsolás tekercs, amit másféle formában sütöttem meg. Ez utóbbi, kiváló egy kevés vajjal, lekvárral vagy mézzel csurgatva. Mi a mézes verziót részesítettük elõnyben.
Mivel a tészta még másnap is puha és finom, reggelire, vagy tízóraira csomagolva is megállja a helyét.
A tészta a szokásos, amit itt leírtam már korábban.
De, hogy ne kelljen egyik oldalról a másikra kattintgatni, ezért röviden leírom ide is.
Tehát a tészta hozzávalói:
Mandulás kalács |
3 dkg élesztõ
2 tojássárgája + 1 a kenéshez
3 dl langyos tej, (ha lehet házi)
3 evõkanál barna nádcukor
4 dkg olvasztott vaj
1 evõkanál rum ...