Variációk egy témára - citrom-mák és citrom-kókusz
sponsored links
Nem csak azért, mert mindkettõ krémjében citrom van, hanem azért is, mert mind a kettõ ugyanabból a tésztából készült. A nálam jól bevált kevert piskóta tésztából. Nem is sütöm másból a tortákat. Annyi a különbség, hogy a mákosnál 10 deka lisztet finomra darált mákra cseréltem.
Tudom, sokan nem kedvelik a kókuszt, nagyon geilnek tartják. Egy idõben én is így voltam vele, mert az egyetlen képi társításom az a hátborzongató Bounty szelet volt. De ebben a tortában egyáltalán nem az, ugyanis a citrom dominál, a kókusz csak kísérõ íz lett. De egész nyugodtan elhagyható.
Mi kell hozzá?
40 dkg átszitált finomliszt (a mákosnál 10 dkg mák és 30 dkg liszt)
6 tojás
25 dkg puha vaj
25 dkg porcukor
1,5 dl tej ...