VARIÁCIÓK FÜSTÖLT MAKRÉLÁRA II. BULGUR-CÉKLA-FETA-MAKRÉLA EGY TÁNYÉRON
sponsored links
Az utóbbi idõben sok céklás receptet olvashattatok itt. Még legalább 2 van a tarsolyomban és utána felhagyok ezzel, és sajnos a cékla szezonja is leáldozik rövid idõre. Azt hittem csak én (na jó, és még egy páran) rajongok a cékláért, DE felfedeztem Noémi blogját, a Mandulasarkot. Simán lekörözött! Nézzétek meg itt, milyen költeményeket varázsol.... Fini lehet mind!
De ebben az elõételben a cékla háttérbe szorul, csak egyfajta beugró. A fõszerepben a makréla, és a bulgur tündököl. A bulgurból sok fajta létezik, finom szemû és durva. Mindig olvassátok el a címkén, milyen fõzést javasolnak. Az enyémen most az szerepelt, hogy csak forró vizet öntsek rá, és abban megpuhul. De van olyan is, amit néhény percig forrásban lévõ vízben lehet csak puhára fõzni. Mindegyik változat jó, egy a lényeg ne fõjön szét és ne maradjon kemény. Vagyis az arany középutat válasszátok. Próbáljátok ki, egészséges. Ja, és nagyon fini és könnyû is! Még egy, egyszerû!
Hozzávalók 2 személyre:
Hozzávalók 2 személyre:
1 kicsi bébi cékla
15 dkg durva szemû bulgur
kb 5-7 dkg feta sajt
kis csokor petrezselyem
kiskanál sótlan vaj
8-10 dkg füstölt makréla filé ...