Vargányás túróval töltött szõlõlevél és paprika
sponsored links
Minden zuhanás végén oltár elõtt ébred az ember.
(Szepes Mária)
Ezek az ételek nagy kedvenceim. Egyszerûek, mégis nemesek, fantasztikusan finomak és egészségesek is. Elõételként is megállják a helyüket, de pirítóssal és egy pohár jóféle fehérborral a nyár legfinomabb ízeit produkálják. Kár, hogy csak virtuálisan kínálhatlak meg benneteket.Voltunk megint pár napot a Balatonon - csodás volt, mint mindig. Hiába, az igaz szerelem örökké tart. :) Hazafelé jövet titkos vadszõlõlevél-lelõhelyemrõl szedtem is egy nagy zacsival. Egy részét eltettem télre üvegekbe, egy kevésbõl pedig ez a finomság készült. A pritaminpaprikáért is rajongok, egyszerûen imádom sütve. Így ezzel a vargányás kecsketúróval töltve pedig egészen pazar.
Hozzávalók:
3 pritaminpaprika,
12-14 db szõlõlevél.
A töltelékbe:
50 dkg kecsketúró (vagy tehéntúró vagy fetasajt),
5 dkg vaj,
1 evõkanál sûrû, krémes tejföl,
só,
citromos kakukkfûlevelek,
2 félmarék szárított vargánya,
2 csapott teáskanál gombapor.
Plussz: ...