Vargányás túróval töltött szõlõlevél és paprika

2011-08-11

sponsored links


Minden zuhanás végén oltár elõtt ébred az ember.

                                                                                                                                           (Szepes Mária)

Ezek az ételek nagy kedvenceim. Egyszerûek, mégis nemesek, fantasztikusan finomak és egészségesek is. Elõételként is megállják a helyüket, de pirítóssal és egy pohár jóféle fehérborral a nyár legfinomabb ízeit produkálják. Kár, hogy csak virtuálisan kínálhatlak meg benneteket.

Voltunk megint pár napot a Balatonon - csodás volt, mint mindig. Hiába, az igaz szerelem örökké tart. :) Hazafelé jövet titkos vadszõlõlevél-lelõhelyemrõl szedtem is egy nagy zacsival. Egy részét eltettem télre üvegekbe, egy kevésbõl pedig ez a finomság készült. A pritaminpaprikáért is rajongok, egyszerûen imádom sütve. Így ezzel a vargányás kecsketúróval töltve pedig egészen pazar.

Hozzávalók:
3 pritaminpaprika,
12-14 db szõlõlevél.
A töltelékbe:
50 dkg kecsketúró (vagy tehéntúró vagy fetasajt),
5 dkg vaj,
1 evõkanál sûrû, krémes tejföl,
só,
citromos kakukkfûlevelek,
2 félmarék szárított vargánya,
2 csapott teáskanál gombapor.
Plussz: ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/08...

sponsored links

Keres?s