Vargányás, tejszínes zúzapörkölt
sponsored links
Hozzávalók: 75 dkg libazúza, 5 dl fõzõtejszín, 2 dl fehérbor, 2 dl húslé, 30 dkg friss vagy fagyasztott vargánya, 20 dkg felkockázott bacon, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 fej hagyma, vaj, szõlõmagolaj, himalája só, bors
Elkészítése: az inas részektõl szabadítsuk meg a libazúzát és kockázzuk fel. A bacont szõlõmagolajon megpirítjuk és hozzáadunk egy kis vajat, a felkockázott hagymát , az összetört fokhagymát meg a zúzát. Ha némi levet engedett a zúza ráöntjük a húslevet. Fedõ alatt fõzzük (én kuktában), menet közben sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bort és a zúza puhulásáig fõzzük. Majd jöhet a gomba, tíz perc után a kapor és a tejszín. Egyet rottyan az egész és máris tálalhatjuk.
Vidék Íze, 2014. február