Vargányás-tejfölös gombamártás
sponsored links
A tegnapi halászlébõl maradt annyi, hogy ma ebédre is elég lett, így csak második fogást kellett készítenem. Volt itthon egy doboz gombám, annak felébõl gyorsan elkészült a vargányás-tejfölös gombamártás, amihez egy csomag Linguine tésztát fõztem.
A gombamártás hozzávalói: 1 fej hagyma felaprózva, kevés olaj, 5 nagyobb csiperke gomba vékony szeletekre vágva (20 dkg), 1 fehér kanál ételízesítõ, 2 fehér kanál vargányagomba por, fél liter forró víz, 3-4 evõkanál 20 %-os tejföl, kevés õrölt bors, 1 teáskanál keményítõ, káéscsészényi hideg víz.
A mártás úgy készült, ahogy régebben már leírtam, változás csak annyi, hogy vargányagomba por is került bele, amitõl még gazdagabb ízû lett az amúgy is nagyon finom gombamártás. Szóval 1 fej hagymát felaprózva ...