Vargányás- rókagombás rizottó
sponsored links
A rizottó nem rizi-bizi! Bár létezik zöldborsós rizottó is, de nem összekeverendõ a magyar pergõs zöldborsós rizs a krémes selymes állagú igazi olasz rizottóval.
Én azért vagyok annyira oda a rizottóért, mert a rizsnek teljesen más íze lesz a hozzáadott bortól, a sok kavargatástól pedig kioldódik belõle rizsliszt és az olvadt parmezán elegánsan kenõdik szét a szájpadlásunkon.
A jó rizottó folyékony inkább kásás állagú , finom zamatos és a rizsszemek puhák, de mégis haraphatóak maradnak (al dente).
Rizottóhoz igazán jó minõségû rizsre van szükség, legyen az Arborio, vagy Carnaroli (általában nagyon szupermarketeken, Lidl, Cora lehet kapni).
Rengeteg változata közkedvelt, a sima natúr változat, a paradicsomos, a zöldséges, gombás, csirkemájas, tengergyümölcseivel, vagy a legkülönlegesebb talán a tintahal tintával feketére színezett.
Amikor hozzájutok valami jóféle erdei gombához, akkor a legelsõ ötletem , hogy készüljön belõle ...