Vargányatönk szezámmagos bundában
sponsored links
A vargánya, vagy hiripgomba - ahogy felénk nevezik - igen finom kirántva is. A legegyszerûbb változat egyszerûen felvert tojásban kirántva, de felséges rántott szelet lesz belõle ha szezámmagos zsemlemorzsa panírban rántjuk ki. Ha megfelelõen fûszerezzük finomabb, mint a hús. S igaz, hogy hetek óta nem volt esõ, de nálunk a reggeli harmaton is nõ ez az ízletes gomba.
Hozzávalók: személyenkét 1-2 vargányatönk, só, bors, 2-3 tojás (mennyiségtõl függõen), 4-5 evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál szezámmag, 3-4 evõkanál liszt, olaj, a sütéshez.
Elkészítése: A termetes vargányatönköket megpucoljuk, megmossuk, majd félujjnyi szeletekre vágjuk. Megszórjuk sóval és borssal, majd 1-2 órát állni hagyjuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal, majd a ...