Vargánya gomba hajdina kásával és hozzá két saláta

2013-09-14

sponsored links

vargányakis03.jpg

Az esõs õsz sok gombával jár!  Erdõn, mezõn, de még a kertben is megjelennek mindenfelé szinte keresni sem kell õket, ilyenkor nem tudnak annyira elbújni. Szedésük óriási élményként megélhetõ esemény, még a gyakran gombászó ember számára is.

Ez az összeállítás úgy kezdõdött, hogy elõször volt a vargánya gomba és biztosan nem akartam tejföllel vagy tejszínnel tompítani az ízeit, mindenképpen egy markáns hatást akartam elérni. Azért aláfestésként egy hagymát tettem alá és a végén fokhagymát rá. Frissítõként  hogy ne legyen teljesen õszi színekben és hangulatban az étel sok összevágott petrezselyem került bele. Ezzel szerintem legjobban a hajdinakása harmonizál, így ezt készítettem melléje. A gomba és a hajdina ízben és tartalmukban tökéletesen kiegészítik egymást, egy harmonikus párost alkotnak.

A hajdina erõt ad a szervezetnek, mint minden gabonaféle tápláló viszont nem képez nyálkát. Mivel gluténmentes így a liszt érzékenyek is fogyaszthatják. Gazdag makro és mikroelemekben, zsírtartalma nagy részben telítetlen.
Bioflavonidja a C-vitaminnal együtt erõsítik a szervezet kollagén-anyagcseréjét és a vérerek falát, így gátolja a vérrögképzõdést, csökkenti a vérnyomást.

Tehát a hajdina elõnyös a vérerek számára, és hasznos a cukorbetegség gyógyításában, de jótékony hatású az érelmeszesedés ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2013/09/14/varg...

sponsored links

Keres?s