Vargabéles spenóttal fetával és medvehagymával
sponsored links
Eljött a medvehagyma szezon vége. Teszek ugyan el a mélyhûtõbe egy csokorral, valamint olívaolajban is tartósítok egy adagot, de ezektõl már nem lehet csodákat várni. A frissen összevágott medvehagyma íze és illata május elején elköszön egy évre. Sebaj, nemsokára itt az eper, majd a cseresznye szezonja és az bõven kárpótol minket.
A vargabéles a feleségem nagy kedvence, de õ mindenre veszélyes, ami túrót tartalmaz. Na a mai vargabéles egy egészen más utca, de ennek is sikere volt. Spenót, medvehagyma és feta volt a lelke. A tavasz minden szombatján piacra megyek és nagyon ritkán jövök haza spenót nélkül. Egyébként is ki vagyunk éhezve a zöldfélékre. Ez nem valami fogyókúra, hanem a hosszú tél után el vagyunk telve a húsokkal, tésztákkal, süteményekkel.
A vargabélest nem rétestésztából szoktam csinálni, hanem leveles tésztából.
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 20 dkg cérnametélt
- 2 nagy tojás
- 0,5 kg spenót
- 2 ek vaj
- só
- bors ...