Vargabéles

2014-06-28

sponsored links

Hozzávalók:

1 cs. leveles vajastészta, v. élesztõs leveles vajastészta (eredetileg réteslap, de én azt nem szeretem)
15 dkg cérnametélt
40 dkg túró
mazsola
rumaroma
1 jó kanál tejföl
2 db tojás
3 ek. cukor
2 cs. vanília
reszelt citromhéj
+1 tojás a tetejét megkenni

Elkészítése:

A mazsolát rumaromás langyos vízben kicsit megáztatom.
A tésztát forrásban lévõ sós vízbe teszem és kifõzöm. (Elég csak félkészre fõzni, még lesz ideje a sütés alkalmával puhulni.) Leszûröm, majd hideg vízzel is leöblítem és hagyom kihûlni.
A túrót villával összetöröm, ráteszem a két tojás sárgáját, a vaníliát, a cukrot, a tejfölt, a rumaromás mazsolát, majd az egészet szép simára keverem. A tojások fehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verem és azt is a túrós krémhez keverem. Ekkor hozzákeverem a kifõzött tésztát.

A kinyújtott leveles tésztát egy nagyobb és egy kisebb darabra vágom úgy, hogy a nagyobb darab a 20x28 cm-es tepsi alját és a két hosszabb oldalát bélelje ki.
Beleöntöm a túrós/tésztás keveréket, a leveles tésztát, ha túlér a tölteléken, ráhajtom. Végül ráteszem a kisebb lap tésztát, ezzel zárom le a tepsit. Megkenem felvert tojással, majd az elõmelegített, kb. 180 fokos sütõbe teszem és kb. 35-40 percig sütöm. Ekkor kiveszem a sütõbõl, hagyom kicsit hûlni.

Megszórom porcukorral és kockákra vágva tálalom.

(Horváth Ilona szakácskönyve alapján)


Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s