Vargabéles

2014-03-19

sponsored links


A vargabéles elkészítése családunkban apu feladata szokott lenni. Én nagyon ritkán csinálom, életemben talán másodszor álltam neki, mert személy szerint nem rajongok az édes túrós sütikért. Imi viszont nagyon szereti és a héten azt kérte, hogy a borsóleves mellé süssek egy kis vargabélest. Méghozzá cérnametéltbõl. 

Apu legtöbbször szélesmetéltbõl vagy kockatésztából csinálja, de én azt gondolom, hogy ez részletkérdés, a lényegen nem változtat.

Nagyon fontos, hogy a vargabéles nem keverendõ össze a stíriai metélttel, amit a "nyugat vargabélesének" is szoktak nevezni. Bár nagyon hasonlóan készül a két édesség, egy dologban biztosan különbözik: a vargabéles esetén a tojásos-túrós masszával elkevert fõtt tészta két tésztalap, legtöbbször réteslap közé van zárva, míg a stíriai metéltnél nincs alsó-felsõ tésztaréteg.

Apu receptjét használtam, mely így szól:

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg + 5 dkg vaj
- 2-3 evõkanál zsemlemorzsa vagy búzadara ...

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/03/vargab...

sponsored links

Keres?s