Vargabéles
sponsored links
A vargabéles apu reszortja (hogy hû legyen a nevéhez :) ), mint ahogy még jó néhány más dolog is, például a rizsfelfújt. Viszonylag sûrûn elõfordul nálunk, mert a család nagy része szereti. Én sajnos nem. Ahogy már említettem párszor, elég érdekesen viszonyulok az édes túrós ételekhez. Némelyiket megeszem, némelyiket nem.
Viszont bátran mondhatom, hogy apu finom vargabélest készít, mert nagy népszerûségnek szokott örvendeni családom körében.
Több féle tésztával láttam már elkészítve vargabélest, manapság elég gyakran cérnametéltet fõznek bele. Apu mindig fodros nagykockával készíti, de úgy tudom, eredetileg házi készítésû metélttel vonult be a köztudatba. Az egészen bizonyos, hogy Erdélybõl származik ez az étel, viszont mára már szerves részét képezi a magyar gasztrokulturának. Ezen az oldalon olvashatunk egy kis érdekességet a vargabélesrõl.
Apu receptje pedig a következõ.
Hozzávalók:
- 2 csomag réteslap
- 5 dkg + 5 dkg vaj
- 2-3 evõkanál zsemlemorzsa vagy búzadara
- 30 dkg fodros nagykocka tészta
- 50 dkg tehéntúró
- 2-3 dl tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor ...
Viszont bátran mondhatom, hogy apu finom vargabélest készít, mert nagy népszerûségnek szokott örvendeni családom körében.
Több féle tésztával láttam már elkészítve vargabélest, manapság elég gyakran cérnametéltet fõznek bele. Apu mindig fodros nagykockával készíti, de úgy tudom, eredetileg házi készítésû metélttel vonult be a köztudatba. Az egészen bizonyos, hogy Erdélybõl származik ez az étel, viszont mára már szerves részét képezi a magyar gasztrokulturának. Ezen az oldalon olvashatunk egy kis érdekességet a vargabélesrõl.
Apu receptje pedig a következõ.
Hozzávalók:
- 2 csomag réteslap
- 5 dkg + 5 dkg vaj
- 2-3 evõkanál zsemlemorzsa vagy búzadara
- 30 dkg fodros nagykocka tészta
- 50 dkg tehéntúró
- 2-3 dl tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor ...