Vargabéles brandys mazsolával, tejföllel
sponsored links
Vargabéles brandys mazsolával, tejföllel
Egyszerû, de nagyon finom desszert, mely vacsorára akár fõétel is lehet.
Hozzávalók:
- 4 ek mazsola
- 3 cl rum
- 1 bögre cérnametélt
- só
- 2 ek vaj
- 1 tasak (45 dkg) félzsíros tehéntúró
- 1 dl tejföl
- 2 ek cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 0,5 db narancs leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 tekercs leveles tészta
- 1 ek olaj
- 1 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A mazsolát beáztatom a brandybe.
A tésztát sós vízben elõfõzöm.
A túrót egy tálban villával összetöröm, hozzáadom a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját, a narancs levét, 1 tasak vaníliás cukrot, a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját. Jól összekeverem.
A tojás fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem, a tálba rakom. Óvatosan összekeverem.
Egy tepsit kikenek vajjal, beleteszem a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenem olajjal. Erre halmozom a masszát, s befedem a maradék réteslapokkal. A lapokat most is bekenem. A tepsit beteszem a sütõbe, s 180 C fokon kb 40 percig sütöm.
Kihûlés után a tésztát kockára vágom, s szórok rá porcukrot és vaníliás cukrot.
Fogyasztáskor kanalazok rá tejfölt.