VAPIANO -TÉSZTA ALAPFOKON

2012-02-03

sponsored links


Ha valamire ideges vagyok mostanában, az a Vapiano. Megmondom mi ez az egész: szakácsnak nem nevezhetõ, munkaközvetítõbõl érkezett tanoncok egy jól rögzített feladatsort darálnak le gépiesen egy serpenyõ és néhány elõre gyártott alapanyag segítségével, miközben a vendég iszonyú penetráns fokhagymabûzben álldogál hatodmagával egy sorban negyed órákat, húsz perceket. Hogy ez az egyik legfelkapottabb olasz étterem lenne a városban? Hadd röhögjek. Ennél százszorta gyorsabb és frissebb tésztákat és pizzákat kap a delikvens bárhol.

De hát itt van ez a fránya marketing, a jópofa kártyás rendszer, a meg a feeling, hogy az ember gyorsan friss tésztát kap, hogy asztalán ott van még egy csomó friss dolog: egy (igen rossz) csiliolaj, meg egy kis csupor bazsalikom, meg egy kevés rozmaring, na meg ÕRÖLT BORS. Hû. Megáll az ész!! Hát erre érdemes költeni, hiszen ez FRISS. Lehet, hogy nagyon friss, de hogy íze nincs, az is biztos.

Midõn buzgott bennem a felfedezés és a megértés vágya, mint David Attenborough bevetettem magam a Vapianoba a vendégsereg közé, néztem, megfigyeltem és próbáltam rájönni a titok nyitjára. Az emberek tényleg azt gondolják, hogy ez egy gyorsétterem, ami így is lenne, ha nem állnának elõtte mondjuk 10-en a tésztáspult elõtt. A végén kb. ugyanannyi idõbe telik a szomszéd olaszba megrendelni egy tésztát, leülni és meginni egy vizet mint itt "felbüdösödni" és álldogálni órákat a sorban. Aztán azt sem értem, hogy a MOM Parkban miért 10:1 az arány a konyha és vendégtérnek? Ennyi asztalra minimum kétszer annyi ...

Folytats a blogon ... foodpolice.blogspot.com/2012/02/vapia...

sponsored links

Keres?s