Vaníliás zabpuding gyümölcsökkel
sponsored links
Gyakori reggeli nálunk, mert szeretjük, egészséges, hamar megy, laktató, és nagyon finom. A feltét mindig változik, attól függõen, hogy éppen mi van itthon.
Természetesen sima tejjel is elkészíthetõ, akinek nincs tejérzkenysége, vagy nem követ vegetáriánus étrendet, de más növényi tejjel (kókusztej, manduatej stb) is mehet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evõkanál zabliszt
- 1 evõkanál keményítõ (tápióka)
- 2-3 evõkanál eritrit vagy xilit édesíteni (ízlés szerint)
- 1 vaníliarúd (vagy 1 teáskanál vanília aroma)
- 0,5 l zabtej
- a tálaláshoz: vegyes gyümölcsök tetszés szerint (lehet fagyasztott is), kókuszreszelék, étecsokoládé reszelék
Elkészítése:
- Egy edényben összekavarjuk a lisztet, a keményítõt, az édesítõt, meg a vaníliát.
- Elõször egy kevés hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadva fõni tesszük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig fõzzük, amíg besûrûsödik.
- Melegen tálaljuk gyümölcsökkel, csokoládéval, vagy kókuszreszelékkel megszórva.
Tipp: Feltétként magokat (dió, mandula stb), cukormentes lekvárt, mogyoróvajat, vagy egyéb finomságokat is használhatunk.