Vaníliás vajas keksz, sós karamell mázzal
sponsored links
Vaníliás vajas keksz, sós karamell mázzal ? Salted Caramel Shortbread Cookies
Megint Amerika, megint egy fantasztikus recept. Gyerekkoromban nem szerettem a karamellt, de ahogy változik az ember úgy változnak az ételekhez való hozzá állása is. Beleszerettem a sós karamellbe. Csodás pillanat, amikor a karamell édes íze keveredik az enyhe só ízével. És mindez egy omlós és puha vajas kekszen még mámorítóbb.
Hozzávalók: ( 16 db 8 cm-es korong)
vajas keksz
12 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 kiskanál vanília kivonat
35 dkg liszt
A vajat morzsoljuk ez a liszttel és a porcukorral valamint a vanília aromával. Gyúrjuk egynemû tésztává, majd fóliával letakarva pihentessük 1 órát a hûtõszekrényben.
Készítsük el a vajkaramellát
Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor
1 dl állati eredetû tejszín (30%-os)
5 dkg vaj
kóser nagy szemû só a szóráshoz
A cukrot karamellizáljuk, olvasszuk el benne a vajat és adjuk hozzá a tejszínt. Forraljuk fel, és fõzzük 8-10 perc alatt sûrû krémmé.
Öntsük rá a kekszekre a karamellt és formázzunk korongokat, de ne vonjuk be az egész kekszet. Díszítsük olvasztott csokoládé csíkokkal és szórjuk meg kóser nagy szemû sódarabokkal.
Megint Amerika, megint egy fantasztikus recept. Gyerekkoromban nem szerettem a karamellt, de ahogy változik az ember úgy változnak az ételekhez való hozzá állása is. Beleszerettem a sós karamellbe. Csodás pillanat, amikor a karamell édes íze keveredik az enyhe só ízével. És mindez egy omlós és puha vajas kekszen még mámorítóbb.
Hozzávalók: ( 16 db 8 cm-es korong)
vajas keksz
12 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 kiskanál vanília kivonat
35 dkg liszt
A vajat morzsoljuk ez a liszttel és a porcukorral valamint a vanília aromával. Gyúrjuk egynemû tésztává, majd fóliával letakarva pihentessük 1 órát a hûtõszekrényben.
Készítsük el a vajkaramellát
Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor
1 dl állati eredetû tejszín (30%-os)
5 dkg vaj
kóser nagy szemû só a szóráshoz
A cukrot karamellizáljuk, olvasszuk el benne a vajat és adjuk hozzá a tejszínt. Forraljuk fel, és fõzzük 8-10 perc alatt sûrû krémmé.
Öntsük rá a kekszekre a karamellt és formázzunk korongokat, de ne vonjuk be az egész kekszet. Díszítsük olvasztott csokoládé csíkokkal és szórjuk meg kóser nagy szemû sódarabokkal.