Vaníliás vajas csiga

2018-04-28

sponsored links

Vaníliás vajas csiga

Ferdinánd tekercsnek is nevezik ezt a finom, könnyû kelt tésztát.
Tészta hozzávalói:
fél kiló liszt
3 deci tej
8 deka cukor
2,5 deka élesztõ
2 tojássárgája
1 csipet só
7 deka olvasztott vaj
Krémhez:
15 deka vaj
15 deka porcukor
Locsolni:
1 deci tej
1 zacskó vaníliás cukor

A kelttésztát a szokásos módon bedagasztjuk - én a kenyérsütõ gép tartályában készítettem.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán fél ujjnyi vastag téglalappá nyújtotta.
A krémhez a szobahõmérsékletû lágy vajat a porcukorral kikevertem, és ezzel megkentem a nyers tésztát. Nekem maradt ki ebbõl a krémbõl, ehhez az adaghoz 10 deka vaj, 10 deka porcukor is elég lett volna. Bejgliszerûen feltekertem, és ujjnyi vékony szeletekre vágtam. Egy sütõpapírral bélelt magas falú tepsibe tettem õket egymástól kis távolságra. Egy nagy gáztepsibe nem fért bele mind, ezért egy kerek pitesütõben sütöttem ki a többit. Az oldalukat kicsit megkentem olajjal, hogy ne ragadjanak össze kelés közben. A pitesütõben nem kentem meg az oldalukat olajjal, azok mindenképpen össze keltek. Letakarva duplájára kelesztettem, majd 200 fokos sütõbe tettem. Mikor kicsit színesedni kezdettt a tetejük, meglocsoltam a langyos vaníliás tejjel, és készre sütöttem.
Elég hamar sül, összesen 20-25 perc elég neki. 
Kerek pitesütõben

Nagyon finom volt! ?
A receptet Itt találtam, köszönöm szépen! 


Folytats a blogon ... https://tortafuggo.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s