Vaníliás tojásos jégkrém
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 0,5 liter magtejet tegyél fel kis lángon fõni – kókusztej, kesudiótej, mandulatej, kinek mi van otthon
- 4 db tojás sárgáját a fél literbõl elõzõleg elvett kb. fél dl-nyi magtejjel és Xukor0 4x steviával (más édesítés is lehet!) keverd el
- A forrásban lévõ magtejjel folyamatosan keverd el a tojásos keveréket; lassan öntsd, és részletekben keverd el, nehogy rántotta legyen belõle!
- Vaníliával ízesítsd a keveréket – pl. valódi szárított vanília porral, vagy Bourbon vaníliával, melyben a cukor elenyészõ, szinte figyelembe se kell venni!
- A 4 tojás fehérjét verd fel kemény habbá, és fõzd bele az alaplébe – alaposan keverd át vele
- Ha nincs formád, akkor öntsd a már lehûlt és besûrûsödött lét poharakba, tegyél bele pálcikákat; amennyiben nincs pálcikád, akkor pl. kávés mûanyag kanalakat is használhatsz
- A már megfagyott jégkrémeket – a poharak külsejére forró vizet öntve lehet kiszabadítani -, javaslom a fagyit pl. ascorbin porban egy kicsit megforgatni, hogy az íze pikánsabb legyen!