Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel
sponsored links
Helsinki és a Wamp találkozása. Még szeptemberben, Helsinkiben, a Ravintola Juuri nevû csodás helyen desszertként író panna cotta érkezett, amelynek a tetején törökméz és homoktövis volt. Számomra (azóta is) az év egyik legkiemelkedõbb desszertjének bizonyult, egyszerû és mégis izgalmas és kifinomult volt (a legnehezebb páros). Nagyon tetszett a tetején a ropogós, kissé kesernyés-karamellás törökméz, amely kiválóan egészítette ki a finoman savanykás, telt ízû panna cottát.
Amikor hazaértem, azonnal ment az érdeklõdõ e-mail a Annának(Hedonism, Anabon), akinél mindig minden õrület kapható, és emlékeztem is rá, hogy készített törökmézet. Most, két hónappal késõbb pedig mozgósítottam, hogy a Wamp-ra hozzon, hogy tudjak venni. (A standját nem ajánlom, csupa olyan dolog van nála, ami függõséget okoz, meg se kóstoljátok a mogyorós ropogósát, vagy a fehér csokoládéval és kandírozott naranccsal készülõ csokoládészalámiját.). A vasárnapi Wamp Spájz egyébként is szuper volt, jó kis találkozóhely, sok ismerõssel és sok új csemegével, kóstoltam a Mimi lányok isteni gyömbéres, és jalapenos muffinjait, meg még ezt-azt. A Kõteleki Kaptár standjánál (akiknek a mézeit használom) a virágpor volt az új csoda, amit én még soha nem kóstoltam, de már csak azért is lecsaptam rá, mert rendkívül dekoratív, és már láttam az aranysárga port mindenféle desszert tetetjén. Aztán amikor itthon kóstolgattam, megállapítottam, hogy sokkal jobban tetszene, ha kevésbé ...