Vaníliás ricotta/túrótorta eperdzsemmel
sponsored links
Hétvégén ebédre voltunk hivatalosak anyukámékhoz (mostanában ez sûrûn elõfordul), és gondoltam, én vállalom a desszertet, így szombat este gyorsan sütöttem két sütit. Az egyik ez a túró/ricotta torta volt, aminek az elkészítése írtó egyszerû. A másik egy egyszerû csokis muffin, de most csak errõl a tortáról írok (ebbõl is csak ezt az utolsó szeletet sikerült megmentenem a fotózáshoz). A torta omlós tésztával készült ugyan, de ez egy olyan változat, amit nem kell pihentetni egy percet sem. Ahogy összegyúrtuk már mehet is bele a formába. A végeredmény mégis maximálisan finom, igazi omlós tészta lesz. A receptet anyukám egyik sütiskönyvében találtam (Péter Jánosné: Süteményeskönyv - 800 recept), csak én a tölteléket készítettem most másként, mentem a saját kútfejem után, meg illeszkedtem ahhoz, ami éppen itthon volt fellelhetõ. A ricotta mellett nálam a túrókrém, jelen esetben a Lidl-ben kapható vödrös változat volt, amiben némi tejszín is van. De ha hagyományos túrót használunk hozzá, egyrészt mindenképp...