Vaníliás,rebarbarás szamócalekvár,gasztoajándékba

2018-05-21

sponsored links







Hozzávalók:
1200 g. rebarbara
1200 g. szamóca
1 db kisebb vaníliarúd
3 csomag Hass eperlekvárhoz való zselésítõszer
1300 g cukor

Továbbá: 20 db / 125 ml. befõttes üvegek




Elkészítése:
A rebarbara két végét vágjuk le,majd húzzuk le róla szalagok formájában a héját.
Vágjuk fel vékony szeletekre,majd tegyük félre.
A szamócát alaposan mossuk meg és csumázzuk ki.
Keverjük össze a rebarbarával és turmixoljuk össze.
Sima pépes masszát kell kapnunk,amit átöntünk egy fém lábasba.
Adjuk hozzá a zselésítõt és keverjük el benne,majd állandó kevergetés közben forraljuk fel.
A vaníliarúdat hosszában vágjuk ketté és kaparjuk ki a magokat belõle,majd adjuk hozzá a gyümölcsös püréhez a vaníliarúddal együtt. Állandó kevergetés közben újra felforraljuk és fõzzük 
5 percig. Forró steril üvegekbe öntjük,majd azonnal lezárjuk és egy-két percre a kupakos aljára állítjuk. Ezután mehetnek is a kamrába.

Befõttes üvegek sterilizálása a legegyszerûbb modón.

Mosogtatógép: A tiszta üvegeket szájukkal  lefelé az üres mosogatógépbe helyezzük,a tetõkkel együtt és egy rövid, forró mosóprogramot indítunk el.
 
Mikrosütõ: A kimosott és elöblített, de nedves üvegeket magas fokozaton egy percre mikróba helyezzük. A tetõket forró lobogó vízben fõzzük ki.









Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/05/vanilia...

sponsored links

Keres?s