Vaníliás,rebarbarás szamócalekvár,gasztoajándékba
sponsored links
Hozzávalók:
1200 g. rebarbara
1200 g. szamóca
1 db kisebb vaníliarúd
3 csomag Hass eperlekvárhoz való zselésítõszer
1300 g cukor
Továbbá: 20 db / 125 ml. befõttes üvegek
Elkészítése:
A rebarbara két végét vágjuk le,majd húzzuk le róla szalagok formájában a héját.
Vágjuk fel vékony szeletekre,majd tegyük félre.
A szamócát alaposan mossuk meg és csumázzuk ki.
Keverjük össze a rebarbarával és turmixoljuk össze.
Sima pépes masszát kell kapnunk,amit átöntünk egy fém lábasba.
Adjuk hozzá a zselésítõt és keverjük el benne,majd állandó kevergetés közben forraljuk fel.
A vaníliarúdat hosszában vágjuk ketté és kaparjuk ki a magokat belõle,majd adjuk hozzá a gyümölcsös püréhez a vaníliarúddal együtt. Állandó kevergetés közben újra felforraljuk és fõzzük
5 percig. Forró steril üvegekbe öntjük,majd azonnal lezárjuk és egy-két percre a kupakos aljára állítjuk. Ezután mehetnek is a kamrába.
Befõttes üvegek sterilizálása a legegyszerûbb modón.
Mosogtatógép: A tiszta üvegeket szájukkal lefelé az üres mosogatógépbe helyezzük,a tetõkkel együtt és egy rövid, forró mosóprogramot indítunk el. Mikrosütõ: A kimosott és elöblített, de nedves üvegeket magas fokozaton egy percre mikróba helyezzük. A tetõket forró lobogó vízben fõzzük ki.