Vaníliás omlós keksz

2014-02-15

sponsored links

Talán el sem hiszitek, de ez a keksz eredetileg tojásos koszorú névvel indult, aztán mivel a recept hibás volt és kénytelen voltam improvizáltam így ez lett belõle. Eredetileg csillagcsõrös habzsákból kellett volna kinyomni szép karikákat... Ezért félek szakácskönyvbõl sütni, mert nagyon sokszor futok bele olyan egetrengetõ hülyeségekbe, hogy leírni sem tudom. Viszont annyira finom lett így, hogy ajánlom kipróbálásra! :)) Tökéletes egy pohár finom innivaló mellé.


Hozzávalók:
  • 250 g puha vaj
  • 125 g cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 250 g liszt
  • 150 g étkezési keményítõ
  • 1 csapott teáskanál sütõpor

Csokoládé mázhoz:
  • 200 g ét- vagy tejcsokoládé
  • 1 evõkanál olaj

A porcelánok a Dekorál-Lak oldalon
megtekinthetõk és megrendelhetõk.

Elkészítés:
  1. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével, gyorsan belekeverjük. A sütõporos lisztet szakaszosan belekeverjük a végén lehet kézzel is dolgozni. Formázzunk cipót és tegyük a hûtõbe fél órára.
  2. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük és a tepsit sütõpapírral béleljük.
  3. A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd a tepsibe tesszük és egy pohár aljával vagy a kezünkkel ellapítjuk, kb. fél cm vastagra.
  4. 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük. Nem kell több idõ a sütéshez, hiába érezzük a kivételnél, hogy túl puha, az a tepsiben hûlve még sülni fog.
  5. A kockára tördelt csokoládét és az olajat vízgõz felett kezdjük olvasztani, és amikor a fele elolvadt, már vehetjük is le a gõzrõl. Tovább kevergetjük, míg teljesen felolvad.
  6. A kekszeket félig megmártjuk majd sütõpapiros tálcára tesszük.
  7. A csokoládéba szórhatunk díszítõ cukorkákat, majd tegyük a hûtõbe dermedésig. Pár napig eláll egy mûanyag dobozban.
 Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/02/va...

sponsored links

Keres?s