Vaníliás mézes rebarbara galette és egy virtuális potluck a Food Revolution Napra
sponsored links
2012. május 19-e biztosan beírja magát a történelembe Jamie Oliver globális, az egész világra kiterjedõ Food Revolution Napjával. Ezen a napon a világon több tízezer ember vesz részt olyan rendezvényeken, programokon, ahol segítséget és útmutatást kapnak és adnak egymásnak arról, hogy miként lehet megelõzni helyes ételválasztással a táplálkozásunk okozta betegségeket, hogyan lehet egészségesebben fõzni, sütni és enni. Ez a nap az otthon fõzés örömét hirdeti, amikor barátok, családtagok összejönnek, közösen elkészítenek néhány ételt és együtt elfogyasztják.
Íme Jamie videója az eseményrõl...
Lelkes négy fõs csapatunk egy virtuális potluck-ot szervezett erre az eseményre. Összeállítottunk egy menüt, mindenki elkészítette otthon a sajátját, ma pedig virtuálisan megosztjuk veletek ezeknek a finomságoknak a receptjeit.
Íme a kis csapatunk és a menü, amit készítettünk:
Anna - zöldséges quinoa falatok
Réka - salátaleves
Kriszti - petrezselymes quinoa saláta
Zita - vaníliás mézes rebarbara galette
Galette-et már sütöttem korábban és nagyon megszerettem, mert könnyû elkészíteni. Vihetjük magunkkal vendégségbe vagy akár egy piknikre is. Tésztája teljeskiörlésû tönkölylisztbõl és hajdinalisztbõl készült. A hajdinaliszt gluténmentes és különleges diós ízt ad az elkészített ételeknek. A rebarbara a tavaszi kedvenc zöldségem, noha szinte mindig desszertben végzi nálam. Ebben a receptben a méz és a vanília tökéletesen kiegészítik a rebarbara fanyar ízét.
Reméljük a menü elnyeri tetszéseteket, Jamie gasztro forradalom napja pedig mindenkit cselekedetre ösztönöz és a közeljövõben egy hasonló vacsora partit szerveztek szeretteitek körében, mert együtt enni nagyon jó!
Íme a kis csapatunk és a menü, amit készítettünk:
Anna - zöldséges quinoa falatok
Réka - salátaleves
Kriszti - petrezselymes quinoa saláta
Zita - vaníliás mézes rebarbara galette
Galette-et már sütöttem korábban és nagyon megszerettem, mert könnyû elkészíteni. Vihetjük magunkkal vendégségbe vagy akár egy piknikre is. Tésztája teljeskiörlésû tönkölylisztbõl és hajdinalisztbõl készült. A hajdinaliszt gluténmentes és különleges diós ízt ad az elkészített ételeknek. A rebarbara a tavaszi kedvenc zöldségem, noha szinte mindig desszertben végzi nálam. Ebben a receptben a méz és a vanília tökéletesen kiegészítik a rebarbara fanyar ízét.
Reméljük a menü elnyeri tetszéseteket, Jamie gasztro forradalom napja pedig mindenkit cselekedetre ösztönöz és a közeljövõben egy hasonló vacsora partit szerveztek szeretteitek körében, mert együtt enni nagyon jó!
Vaníliás mézes rebarbara galette
Hozzávalók: ...