Vaníliás, körtés kása
sponsored links
Még mindig töretlen a kása szeretetünk. Egyre több félét és egyre több variációban próbálunk ki reggelente. A legújabb kedvenc a vaníliás, körtés kása.
Ebbe a kásába került zabpehely is, amirõl megoszlanak a vélemények, hogy gluténmentes-e. Az igazság az, hogy bár a zab maga nem tartalmaz glutén, de a legtöbb üzemben, ahol készítik és csomagolják, nehezen elkerülhetõ a keresztszennyezõdés. De szerencsére lehet kapni gluténmentes zabot is, így bõvülni tud a reggeli kása repertóárunk.
VANÍLIÁS, KÖRTÉS ÁLOMKÁSA
Elkészítési idõ: 10 perc
Hozzávalók (2 felnõtt + 1 gyerek):
3,5 dl rizstej
3 evõkanál rizspehely
3 evõkanál zabpehely
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 érett körte
Elkészítés:
1. Öntsük egy kis lábasba a rizstejet, szórjuk bele a pelyheket. Fõzzük folyamatos kevergetés mellett, míg besûrûsödik. Adjuk hozzá a vaníliát, és fedõvel lefedve tegyük félre.
2. A körtéket mossuk meg, reszeljük le. Akkor lesz igazán finom, ha jó leveses és érett a körte!
3. Utolsó lépésként keverjük bele a körtét a kásába és már kész is!
Ti szoktatok kását enni reggel? Mi a kedvencetek?