vaníliás kókuszlekvár
sponsored links
van ilyen, méghozzá kétféle: az egyik féle a Délkelet-ázsiai "Kaya", amit a lereszelt kókusz kipréselt nedvébõl készítenek (pl. így), illetve egy egyiptomi (szefárd-zsidó) variáció, ami a lereszelt kókusz húsával együtt készül (pl. így), ez kb a kettõ közötti hibrid megoldás, inspiráció még mindig C.F.-tõl.
Azt hittem kókuszdiót egyszerû lesz venni, de nem, nagyon ingadozó volt hogy hol volt egy üzletben, hol nem, ha volt is, fele rossz volt, ami persze csak utólag derült ki, úgyhogy az eredeti 5db kókuszdió végül négy vásárlásra lett meg, mert elõször összeöntöttem a leveket és belekerült egy rossz is, aztán egy napig nem találtunk sehol normális kókuszt két nagy üzletben sem (azaz ami nagyobb mint egy citrom (??) és még lötyög benne a lé) aztán harmadnap végre lett kókusz, ekkor viszont kiderült hogy a két nappal elõbbiek megromlottak, úgyhogy este felpaprikáztam magam és nekiindultam hogy addig nem jövök haza amíg nem szerzek most már végre tényleg kókuszt. Este nyolckor viszont végre lett újra, hazavittem, és azt hittem hogy innentõl már egyszerû.
Hogy én mekkorát tévedtem!
Piszok nehéz fizikai munka... De már egy dszungellakót megszégyenítve tudok álmomban is kókuszdiót lékelni, törni és ...