Vaníliás kivibor - házi bor
sponsored links
Az idei év során már jó néhány házi bort készítettem a legkülönbözõbb alapanyagokból. Mindegyik különleges volt a maga nemében, de gondoltam, milyen jó lenne egy igazán különleges, zöld színû bort készíteni. És mivel amúgy is egyik kedvenc gyümölcsöm a kivi, az alapanyag tekintetében a választás erre a gyümölcsre esett. Vettem két kilogrammot belõle, majd néhány napi érlelõdés (a kivi utóérõ gyümölcs, azaz ha kiteszem az ablakpárkányra, akkor továbbérik) nekiálltam a feldolgozásnak, hogy elkészítsek egy újabb, különleges házi bort... Mint utóbb kiderült, valóban különleges lett, ugyanis olyan savanyú bor érett belõle, amilyet még soha eddigi életemben nem ittam. :-) Ettõl még nem lett rossz, sõt! Kellemes és egyben érdekes az ízvilága a kivinek és a párjául választott vaníliának köszönhetõen, de a szokásostól is nagyobb mennyiségû cukor felhasználásának ellenére roppant savanyú és száraz bor lett belõle. Éppen ezért csak azoknak ajánlom az elkészítését, akik szeretik a száraz, savanyú, de mégis ízes borokat...
Hozzávalók a vaníliás kiviborhoz:
- 2 kg kivi
- 65 + 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor ...