Vaníliás kifli
sponsored links
A Karácsony örök, elmaradhatatlan süteménye. Próbáltam már fûszeresen, kissé modernizálva. Mindhiába, családom tagjai szigorúan kikövetelték maguknak idén újra a hagyományos, nem változtatott receptúra kiflijét.
Megállapítottam, hogy igazuk van, nem vetekedhet vele semmi más...
Azt még hozzátenném, hogy 7 tepsi lesz ebbõl a mennyiségbõl. Próbáltam már fele adagot sütni, de valahogy a fele arány nem az igazi. Nem volt olyan, mint az eredeti recepttel.
Hozzávalók 7 tepsihez, vagy 6 - kérdés mekkora kifliket sodrunk:
70 dkg sima liszt
42 dkg vaj, vagy margarin
22 dkg porcukor
20 dkg darált dió
4 tojássárga
porcukor és vaníliás cukor/vanília rúd
A puha vajat/margarint összemorzsolom a liszttel, hozzágyúrom a diót, tojássárgákat és a porcukrot. Ha jól összedolgoztam, egy éjszakára a hûtõbe teszem. Másnap ping-pong labdánál kisebb darabokat vágok belõle, ezeket formázom csinos kis kiflikre, majd gyenge tûznél (180 fok) világosra sütöm (kb.10-15 perc). Vaníliás porcukorban még langyosan átforgatom. Ha kihûlt fémdobozokban tárolom.
42 dkg vaj, vagy margarin
22 dkg porcukor
20 dkg darált dió
4 tojássárga
porcukor és vaníliás cukor/vanília rúd
A puha vajat/margarint összemorzsolom a liszttel, hozzágyúrom a diót, tojássárgákat és a porcukrot. Ha jól összedolgoztam, egy éjszakára a hûtõbe teszem. Másnap ping-pong labdánál kisebb darabokat vágok belõle, ezeket formázom csinos kis kiflikre, majd gyenge tûznél (180 fok) világosra sütöm (kb.10-15 perc). Vaníliás porcukorban még langyosan átforgatom. Ha kihûlt fémdobozokban tárolom.
Alaposan eldugom, különben nem marad az Ünnepre.